Companii

Din misterele energiei. Traderul Bit-Reen, afaceri de 270 mil. lei cu doi angajaţi

Din misterele energiei. Traderul Bit-Reen, afaceri de 270...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.10.2017, 00:07 1637

Compania Bit-Reen din Bucureşti, care figurează la Ministerul de Finanţe cu doi angajaţi anul trecut, a făcut în 2016 afaceri de 270 de milioane de lei, de patru ori mai mari faţă de 2015, şi un profit net de 10,3 milioane de lei din comerţul cu energie electrică. De la înfiinţare şi până acum, cifra de afaceri a companiei a crescut exponenţial, de peste 16 ori, de la 16,2 mil. lei în 2011, după cum arată datele de la Registrul Comerţului.

Bit-Reen SRL este deţinută de compania Bit-Reen Li­mi­ted, înregistrată în Cipru, care are 98% din acţiuni, şi de Io­nuţ Mihai Plătică, în vârstă de 41 de ani, care are 2% din acţiuni.

Potrivit site-ului ANRE, Bit-Reen este furnizor de energie electrică cu activitate exclusivă pe piaţa angro, alături de jucători precum Alpiq Energy, Fidelis Energy (aflat în insolvenţă), OMV Trading şi Transenergo Com (de asemenea în insolvenţă).

În 2015, Bit-Reen a solicitat înregistrarea pentru tranzacţionare pe piaţa de energie OPCOM, venind cu o ofertă de 5.200 MWh cantitate de energie electrică, la o putere constantă de 5 MWh, pentru 1.040 de ore.

Prin numărul redus de angajaţi, Bit-Reen se poziţionează aproape de companiile care declară că nu au niciun angajat, însă înregistrează cifre de afaceri de sute de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO