Companii

Dinel Boromiz bate la porţile Moscovei. Momentan cheltuie pe târguri şi expoziţii

Dinel Boromiz. Foto Silviu Matei

Dinel Boromiz. Foto Silviu Matei

Autor: Gabriel Razi

17.09.2013, 21:06 1599

Dinel Boromiz, antreprenorul din spatele grupului Boromir, cu afaceri estimate la 100 mil. euro anual, este de două zile la Mos­co­va unde participă la un târg al industriei de panificaţie pentru a stabili relaţii comerciale în vederea demarării unui program de export în Fede­raţia Rusă.

Miza sunt produsele de patiserie precum cozonacii, covrigeii sau croasantele.

„Sunt de două zile aici, se stabilesc întâlniri, se leagă contracte, se schimbă informaţii despre clienţi sau despre preţuri. Nu am făcut încă livrări pe această piaţă, o studiem. Căutăm debu­şee de creştere prin export“, spune Boromiz. Producătorul cu sediul central în Râmnicu Vâlcea are de mai mulţi ani operaţiuni de export pe pieţele europene tot pe segmentul produselor de patiserie, iar ţinta au fost marile economii din vestul şi nordul continentului.

„Facem câteva milioane de euro din export, dar sub 10% din cifra de afaceri totală“, mai spune Dinel Boromiz.

Piaţa de panificaţie şi morărit din Federaţia Rusă este estimată la 7 milioane de tone anual, de patru ori peste cea din România.

Seg­mentul patiseriei în­seamnă pe plan local afaceri de 70 de milioane de euro.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO