Companii

Directorul financiar al Ţiriac Holdings: Multinaţionalele pot deschide mai uşor uşile decât firmele româneşti

Directorul financiar al Ţiriac Holdings:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.11.2016, 00:07 1779

Mircea Varga, CFO al Ţiriac Hol­dings, unul dintre cele mai mari gru­puri româneşti, crede că, deşi com­pa­niile cu capital autohton şi cele multi­naţionale întâmpină aceleaşi pro­bleme legate de legislaţie sau spri­jin din partea autorităţilor, jucă­torii străini sunt avantajaţi de către unele instituţii ale statului.

„Cred că marea diferenţă este că multinaţionalele pot deschide mai uşor uşi pentru că vin cu altă an­ver­gură, lucru care din punctul meu de vedere nu ar trebui să se mai în­tâmple. Companiile româneşti ar tre­bui să fie tratate dacă nu egal, mai bine decât cele multinaţionale, de­oare­ce capitalul românesc rămâne aici“, a declarat managerul în cadrul con­ferinţei „Capitalul privat ro­mânesc - o şansă pentru dezvolta­rea economică a României“, orga­ni­za­tă de ZF împreună cu Banca Transil­vania la Bucureşti. Declaraţia mana­gerului vine în contextul în care mai mulţi antreprenori prezenţi la eveni­mentele ZF au susţinut că multi­na­ţionalele obţin mai uşor autorizaţii de exemplu sau sunt acceptate mai uşor la discuţii cu cei mai înalţi membri din guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO