Companii

Directorul general de la Ericsson, Hans Vestberg, a demisionat

Directorul general de la Ericsson, Hans Vestberg, a...

Autor: Monica Stoica

25.07.2016, 16:52 655

Comentând situaţia companiei Ericsson, preşedintele consiliului director Leif Johansson a declarat: "Hans Vestberg a condus compania vreme de şapte ani, iar prosperitatea industriei şi transformările semnificative prin care a trecut Ericsson sunt vizibile. Hans a fost prodigios, a construit relaţii valoroase cu clienţi cheie din întreaga lumea, iar calităţile sale de lider au inspirat atât angajaţii, cât şi cei care deţin funcţii de conducere în companie. Totuşi, în condiţiile actuale de piaţă şi întrucât compania îşi dezvoltă strategiile, consiliul director a hotărât că e momentul ca un nou director să preia funcţia pentru o nouă fază de dezvoltare a companiei."

"Au fost 28 de ani fantastici alături de Ericsson, iar ultimii 7 pe funcţia de director general. Din moment ce industria a intrat într-o nouă fază care se referă la tehnologiile 5G şi Cloud, e momentul ca un nou directtor să se ocupe de Ericsson", a adăugat Hans Vestberg.

În cadrul aceleiaşi şedinţe în care compania şi-a prezentat cifrele de profit după proiectul Q2, s-a prezentat şi un plan de acţiune care să reducă semnificativ costurile în cadrul companiei şi care să modeleze strategia economică în funcţie de piaţă.

Pentru a găsi un înlocuitor pentru Vestberg, compania va căuta canditaţi eligibili atât din cadrul Ericsson, cât şi din afară.

Directorul general interimar Jan Frykhammar lucrează pentru Ericsson din 1991 şi a avut de-a lungul timpul diferite funcţii în departamentele financiar şi de business control. În 2009 a devenit vicepreşedinte, director financiar şi lider al grupului Function Finance, iar înainte să deţină aceste funcţii a fost preşedinte al Global Services.

Carl Mellander a fost învestit în funcţia de director financiar, în locul lui Jan Frykhammar. Înainte de a părăsi compania, Vestberg trebuie să rămână în consiliul director şi în consiliul de administraţie pentru o perioadă de preaviz de şase luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO