Companii

Dis­counterul german Penny a deschis în 2022 un total de 36 de magazine noi în România, fiind primul an când a depăşit pragul de 30 de unităţi inaugurate

Dis­counterul german Penny a deschis în 2022 un total...

Autor: Roxana Rosu

21.12.2022, 15:20 371

Dis­counterul german Penny, unul dintre cei mai activi retaileri din România, îşi continuă planul de expansiune prin deschiderea a 13 noi magazine în luna decembrie, ajungând la un total de 36 de magazine noi în 2022.

Este primul an în care discounterul inaugurează peste 30 de filiale în întreaga ţară.

În urma acestor investiţii, reţeaua are  336 de magazine. Penny are patru centre logistice situate în localităţile Ştefăneştii de Jos, Turda, Bacău şi Filiaşi.

În cursul lunii decembrie, retailerul deschide noi unităţi în Copşa Mică, judeţul Sibiu, Plopeni, judeţul Prahova, Şomcuţa Mare, judeţul Maramureş, Budeşti, judeţul Călăraşi, Valea Lupului, judeţul Iaşi,  Ghermăneşti, judeţul Ilfov, Crâng, judeţul Buzău, Livada, judeţul Satu Mare, Crasna, judeţul Sălaj, Podul Iloaiei, judeţul Iaşi, Bucureşti, Vidra, judeţul Ilfov, Şag, judeţul Timiş.

Până în 2029, PENNY îşi propune să atingă cifra de 600 de magazine. În materie de logistică, la finalul anului trecut, PENNY  a inaugurat cel de-al patrulea depozit de la Filiaşi, judeţul Dolj.

Reţeaua Penny, parte din grupul german REWE, are o echipă de peste 5.800 de angajaţi. Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 5,4 mld. lei, plus 14%.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO