Companii

Dispar trenurile personal, accelerat şi rapid: CFR Călători introduce din 11 decembrie cele trei noi ranguri de trenuri Regio, InterRegio şi Intercity

Dispar trenurile personal, accelerat şi rapid: CFR Călători introduce din 11 decembrie cele trei noi ranguri de trenuri Regio, InterRegio şi Intercity

Foto: Ionel Iancu

Autor: Andreea Neferu

16.11.2011, 18:25 3286

Rangurile actuale de trenuri de călători vor fi structurate şi tarifate începând din 11 decembrie, în funcţie de serviciile oferite, în trei categorii: Regio, InterRegio şi Intercity, urmând astfel să dispară denumirile de tren personal, accelerat şi rapid.

Trenurile accelerat şi rapid vor deveni trenuri InterRegio, trenurile personal vor fi trenuri Regio, în timp ce trenurile Intercity vor opera în continuare sub această denumire.

Prin asimilarea acceleratelor şi a rapidelor sub rangul InterRegio, tarifele pentru acest tip de tren vor fi cu 20% mai ieftine decât în cazul trenurilor rapid şi cu 10% mai scumpe decât actualele accelerate.

CFR Călători anunţă că pentru a implementa noul sistem de ranguri de tren, până la data de 8 decembrie 2011 inclusiv se vor putea emite legitimaţii de călătorie la ghişeele de emitere din staţii şi agenţii de voiaj şi prin intermediul celorlalte sevicii complementare (xSellKiosk sau vânzare online) numai pentru trenurile prevăzute în actualul plan de mers (inclusiv pentru trenurile cu circulaţie în data de 9 decembrie).

Pentru trenurile prevăzute în noul plan de mers (Regio, InterRegio şi Intercity), legitimaţiile de călătorie se vor putea achiziţiona numai începând cu data de 9 decembrie astfel: în data de 9 decembrie, numai pentru trenurile cu plecare în data de 11 decembrie 2011 şi în data de 10 decembrie pentru trenurile cu plecare în data de 11 şi 12 demcebrie. Începând cu 11 decembrie, se revine la funcţionarea normală a tuturor sistemelor electronice de emitere, respectiv la anticipaţia de 30 de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO