Companii

Dispariţia cotelor de zahăr încurcă afacerile producătorilor români. Fabrica de Zahăr Bod: „Ne aşteptăm la o scădere de 30% a cifrei de afaceri“.

Dispariţia cotelor de zahăr încurcă afacerile...

Autor: Roana Rotaru

24.10.2017, 00:05 475

Fabrica de zahăr Bod din judeţul Braşov, aflată în insolvenţă, se aşteaptă anul acesta la o scădere a cifrei de afaceri cu 30%, la 53 mil. lei (11,5 mil. euro), după ce la începutul anului 2017 UE a eliminat cotele producţiei de zahăr, iar preţul zahărului a scăzut, potrivit reprezentan­ţilor companiei.

Fabrica de zahăr Bod, deţinută de mai mulţi antreprenori români, a încheiat anul 2016 cu afaceri de 76 mil. lei (circa 17 mil. euro), potrivit datelor publice. „A scăzut preţul zahărului cu 0,60 lei pe kilogram din cauza importurilor de zahăr şi a dispariţiei cotelor de zahăr de la nivelul UE începând cu ianuarie 2017. Acum vindem zahărul la angro cu circa 2 lei pe kilogram faţă de circa 2,5 lei-2,6 lei pe kilogram în primăvara acestui an. Dacă vindem angro, la vrac, suntem sub costurile de producţie. Dacă vindem la kilogram suntem rentabili. Ne aşteptăm la o scădere de 30% a cifrei de afaceri anul acesta ca urmare a scăderii preţului zahărului“, a declarat pentru ZF Bodo Lajos, administratorul companiei Fabrica de Zahăr Bod.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO