Companii

Distribuitorul de medicamente ADM Farm: Avem mai multe alternative pentru atragerea de finantari

Distribuitorul de medicamente ADM Farm: Avem mai multe alternative pentru atragerea de finantari

Dragos Pop, directorul general al companiei ADM Farm

15.06.2007, 19:26 148

Distribuitorul de medicamente ADM Farm, locul sapte pe piata locala, a inregistrat anul trecut un profit net de peste 2 mil. euro, de aproape trei ori mai mare comparativ cu 2005.
Compania a terminat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 60 mil. euro, cu aproape 50% mai mare fata de anul precedent, potrivit rezultatelor auditate ale companiei. Pentru acest an ADM Farm si-a bugetat afaceri de 300 mil. lei (aproape 90 mil. euro).
In primele patru luni ale acestui an, compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 90 mil. lei (26,7 mil. euro), in crestere cu aproape 40% fata de perioada similara a anului trecut.
"Datorita rezultatelor din primele patru luni, e posibil ca cifra de afaceri din 2007 sa fie mai mare decat ce ne-am bugetat initial", a spus Dragos Pop, directorul general al companiei. El a precizat ca rezultatele in crestere inregistrate in primele patru luni ale acestui an au fost determinate de extinderea fortei de vanzari cu circa 15%.
Referitor la posibilitatea de atragere de resurse financiare, Dragos Pop a precizat ca exista "mai multe alternative de atragere a lor", insa nu a dorit sa ofere mai multe informatii in acest sens.
In 2006, ADM Farm a raportat o rata a profitabilitatii de 3,53%, de peste doua ori mai mare decat in anul anterior, in conditiile in care rentabilitatea investitiilor a fost de 4,75% in 2006 fata de 2,19% in 2005.
"Ne-am propus o crestere sanatoasa a ADM Farm, ceea ce inseamna vanzari care sa ne poata asigura dezvoltarea in continuare a firmei si nu castigarea de cota de piata cu orice pret", a spus Dragos Pop.
ADM Farm opereaza o retea nationala formata din opt depozite, insa activeaza si pe retail prin intermediul retelei de farmacii Sante.
Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei, tinta pentru reteaua de farmacii o reprezinta atingerea pragului de 30 de unitati in acest an in intreaga tara, fata de 17 unitati la finalul anului trecut.
Principalii concurenti ai ADM Farm pe segmentul distributiei de medicamente sunt Mediplus (partea a grupului A&D Pharma), Relad, Polisano, Farmexpert, Farmexim, Fildas, Europharm Distributie sau Montero.
Liderul pietei este Mediplus, cu o cota de piata de 19% in luna decembrie 2006 in totalul pietei distributiei de medicamente, potrivit informatiilor Mediplus.
In piata exista insa cateva zeci de distribuitori, numarul acestora scazand pe fondul concurentei puternice, care forteaza aliante si exit-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO