Companii

Distribuitorul de medicamente Europharm a avut afaceri de 200 mil. euro. „Interesul nostru merge spre farmaciile independente, care au 60% din piaţă“

Georgi Roussev, director general al Europharm: Situaţia în care pacienţii români se chinuie să găsească medicamentele de care au nevoie este una îngrijorătoare şi se poate agrava.

Georgi Roussev, director general al Europharm: Situaţia în care pacienţii români se chinuie să găsească medicamentele de care au nevoie este una îngrijorătoare şi se poate agrava.

Autor: Georgiana Mihalache

14.04.2017, 00:06 604

Europharm, distribuitorul de medicamente care a fost cumpărat de grupul Interbrands de la britanicii de la  GlaxoSmithKline (GSK), a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 890 de milioane de lei (circa 200 mil. euro), în scădere cu aproximativ 4% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor oferite de companie.

„Performanţa din 2016 a fost în linie cu piaţa, care a scăzut cu 3% faţă de 2015, fără pro­gramul naţional de hepatita C.  Europharm a înre­gistrat o creştere solidă pe canalele de interes stra­tegic – farmaciile inde­pendente şi lanţurile lo­cale, având o scădere pe canalele care nu fac parte din strategia noastră de business, lanţurile naţionale“, a spus Georgi Roussev, director general al Europharm.

În cadrul Europharm lucrează aproape 500 de angajaţi în cele 13 unităţi ale distribuitorului, iar anul trecut compania a alocat 2 milioane de euro pentru investiţii care au vizat creşterea rutelor de distribuţie, reînnoirea flotei de maşini. Europharm distribuie 3.500 de produse către farmacii independente, lanţuri locale şi regionale şi farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor. În 2015, compania a fost în top zece cei mai mari jucători, cu afaceri de 928 de milioane de lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

„Interesul nostru este să creştem anul acesta, să ne extindem pe segmentul farmaciilor independente. Ne-am reconfirmat interesul strategic pe farmaciile independente şi lanţurile locale, care reprezintă mai mult de jumătate din piaţa românească şi aceasta este zona în care credem că putem avea un avantaj. Farmaciile independente şi lanţurile locale sunt 60% din piaţa totală, 40% sunt lanţurile mari, naţionale“, a mai spus Georgi Roussev pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO