Companii

Distribuitorul de medicamente Polisano Sibiu merge spre faliment

Distribuitorul de medicamente Polisano Sibiu merge spre...

Autor: Georgiana Mihalache

07.12.2016, 00:05 705
BDO Business Reconstructing, administratorul judiciar al Polisano Sibiu a convocat creditorii distribuitorului de medicamente pentru a vota deschiderea procedurii de faliment a firmei, la numai două luni de când a fost anunţată intrarea în insolvenţă a societăţii.
 
Printre creditorii Polisano se numără Eximbank, BRD, CEC Bank, Alpha Bank România şi Banca Transil­vania, valoarea totală a datoriilor către aceste instituţii fiind de peste 84 de milioane de lei, aşa cum reiese din analiza administratorului judiciar, publicată în Buletinul Proce­durilor de Insolvenţă. Adunarea creditorilor este stabilită pentru data de 16 decembrie.
 
Administratorul judiciar a realizat o analiză detaliată a istoricului companiei, dar şi a cauzelor pentru care distribuitorul a intrat în insolvenţă şi a identificat atât motive interne, cât şi externe pentru care s-a ajuns la această măsură.
 
Astfel, una dintre cauzele externe este legată de evoluţia pieţei farmaceutice, influenţată în ultima perioadă de legislaţia privind taxa clawback, dar şi de hotărârile privind preţul la medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO