Companii

Divizia din România a Schaeffler, deţinută de cea mai bogată familie din Germania, spune că nu majorează salariile brute, ci va găsi soluţii pentru păstrarea venitului net

Divizia din România a Schaeffler, deţinută de cea mai...

Autor: Adelina Mihai

21.12.2017, 12:43 1052

Producătorul de componente auto Schaeffler, care are peste 4.300 de angajaţi pe plan local, nu va majora salariile brute ale angajaţilor ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat de la 1 ianuarie 2018. Oficialii companiei au spus însă că vor lua măsuri astfel încât veniturile nete ale angajaţilor nu vor fi afectate.

„Compania Schaeffler nu a recurs la o politică de majorare a salariilor brute, dar a luat măsurile necesare pentru a menţine nivelul venitului net al fiecărui angajat prin masuri de compensare. Ca şi direcţie de viitor poate fi benefică o aliniere la modelele legislative vestice, aplicând o abordare consecventă, transparentă şi cu respect faţă de cei implicaţi sau afectaţi de proces”, au transmis reprezentanţii Schaeffler România.

Schaeffler România produce în Braşov componente pentru industria auto şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO