Companii

Divizia imobiliara a grupului Pirelli a lichidat afacerile din Romania

06.09.2009, 16:30 43

Divizia imobiliara a grupului italian Pirelli, Pirelli RE, si UniCredit Tiriac Bank au decis lichidarea unui joint-venture, Pirelli RE Romania, firma specializata in administrarea si investitiile in active imobiliare, din cauza situatiei nefavorabile din piata de profil.

"Decizia de a lichida compania este o consecinta a situatiei macroeconomice nefavorabile din sectorul de real estate din Romania", au spus reprezentantii Pirelli.

Ei au precizat ca decizia apartine ambilor actionari, iar operatiunea nu va afecta restul operatiunilor grupului din Romania. Pirelli este prezent si pe segmentele productiei de anvelope, cord metalic si filtre antipoluare pentru motoare diesel.

Firma, infiintata in 2007, era controlata de grupul italian in proportie de 80%, restul revenind UniCredit Tiriac Bank.

Oficialii Pirelli RE sustineau la vremea respectiva ca isi propun sa devina lideri pe piata din Romania, cu produse imobiliare de calitate.

Scopul firmei era sa gestioneze si sa dezvolte zone si proprietati si sa furnizeze servicii specializate atat pentru clientii proprii, cat si pentru cei ai unor terte parti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO