Companii

DLA Piper: Ne propunem sa intram pe profit anul viitor

26.11.2008, 15:24 69

Reprezentantii casei de avocatura DLA Piper, unul dintre cei mai mari jucatori straini intrati recent pe piata locala de profil, isi propun ca firma sa intre pe profit inca de anul viitor, primul an integral al firmei in Romania.

Firma are in prezent 16 avocati, dintre care 14 persoane fac parte din fostul birou al companiei britanice Linklaters pe piata locala, coordonati de catre Marian Dinu, care ocupa pozitia de senior fee equity partner in cadrul firmei cu venituri de peste 1,5 miliarde de euro in 2007 la nivel international. "Suntem operationali de la 3 noiembrie, iar investitiile pana in prezent s-au ridicat la circa 100.000 de euro. Bugetul pentru anul viitor este in curs de aprobare, dar unul dintre obiective este sa ajungem pe 'break even' (venituri egale cu cheltuielile - n.r.)", a declarat Dinu.
El coordoneaza o echipa formata din sase asociati seniori, cinci asociati si patru juniori, iar printre clienti se regasesc firme precum Johnson & Johnson, UPS sau Petrom, unde Dinu a condus departamentul juridic al companiei pentru aproape trei ani (2005-2008). El a revenit la inceputul acestui an la Linklaters, unde lucrase inca din anul 1999, iar in vara a inceput discutiile cu DLA Piper pentru deschiderea biroului local. "In vara, cand am inceput discutiile cu DLA Piper, speram sa ne dublam numarul de avocati anul viitor. Suntem mult mai prudenti acum, desi, in ciuda crizei, este loc de extindere pe domenii precum falimente sau litigii, care pentru DLA Piper reprezinta o parte importanta a businessului. La sfarsitul anului viitor am putea avea 24-25 de avocati", apreciaza Dinu.
El apreciaza ca firma va lucra in proportii egale pentru clientii veniti pe filiera internationala si companiile proprii, iar efectele crizei se vor vedea mai acut anul viitor, inclusiv in dimensiunile firmelor de avocatura. "Datorita 'frumoasei' prime jumatati a anului, companiile si-au facut, in mare, bugetele pe anul acesta. Din prima parte a anului viitor vom asista insa la tranzactii cu 'oportunitati' sau chiar la falimente", apreciaza Dinu.
Cresterea pietei avocaturii in ultimii ani, in care cei mai mari jucatori au trecut de venituri de 10 milioane de euro fiecare, a atras in 2008 un numar important de firme straine, precum DLA Piper, White & Case, Allen & Overy sau Garrigues.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO