Companii

Doar trei spitale private din 21 au un grad de ocupare mai mare de 65%

Cel mai „plin“ spital privat a fost anul trecut OncoFort (deţinut de Gral), cu grad de ocupare de 85%

Cel mai „plin“ spital privat a fost anul trecut OncoFort (deţinut de Gral), cu grad de ocupare de 85%

Autor: Ioana David

15.01.2015, 00:07 1212

Cele mai mari 21 de spitale private din ţară au împreună peste 2.200 de paturi, adică 2% din numărul total din România, iar anul trecut au avut un grad mediu de ocupare cuprins între 30 şi 85%, arată o analiză a ZF pe baza datelor făcute publice de companiile care operează spitalele.

La zece ani de la apariţia primului spital privat în România, doar trei spitale au reuşit să treacă de un grad de ocupare de 65% şi unul singur de 80%.

„Orice spital, indiferent dacă este privat sau de stat, ar trebui să ţintească un grad de ocupare de 80% la acuţi (75-85) şi 90% la cronici. Se acceptă un grad mai mic, 70%, unde există sezonalitate mare, de exemplu la boli infec­ţioase“, spune Lorenzovici Laszlo, manager al Hospital Consulting.

Dintre operatori, MedLife are cele mai multe paturi, 545, operate prin intermediul a şase spitale. La nivelul grupului, spitalul cu cel mai mare grad de ocupare raportat la structura de paturi este cel de pediatrie. 

Datele centralizate de ZF arată că cel mai „plin“ spital a fost anul trecut OncoFort (deţinut de Gral), cu grad de ocupare de 85%, iar anul acesta, pe fondul cererii în creş­tere, are în vedere dublarea numărului de la 60 la 120.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO