Companii

Doi antreprenori au luat un credit de 2 mil. euro pentru un bloc de 13 apartamente

03.06.2009, 00:00 59

Compania Advanced Development, controlata de oamenii de afaceri Catalin Scripcaru (fostul sef al Raiffeisen Evolution) si Thomas Lundin, a obtinut saptamana trecuta un credit de 2,2 milioane de euro de la banca italiana Intesa, pentru dezvoltarea unui bloc cu 13 apartamente in zona Pietei Rosetti din Capitala, ale caror preturi vor porni de la 200.000 de euro.

In acelasi timp, compania a amanat din nou inceperea constructiei la un proiect de 1.000 de locuinte in zona Cernica, destinat persoanelor cu venituri medii, returnand in luna septembrie a anului trecut cele 10 milioane de euro obtinute de la Raiffeisen pentru realizarea primei etape a acestui proiect.
"Acolo (la Cernica - n.r.) erau 1.000 de apartamente pentru clasa medie, in timp ce la Rosetti ne adresam unui segment care sufera cel mai putin in aceasta perioada", a declarat Scripcaru, cunoscut si pentru perioada in care a condus operatiunile de pe piata locala ale firmei Raiffeisen Evolution.
Locuintele vor avea suprafete cuprinse intre 80 si 150 de metri patrati construiti, iar preturile de vanzare sunt estimate la 2.500 de euro/mp plus TVA, in timp ce investitia in proiect este estimata la patru milioane de euro.
"Nu am inceput vanzarea la acest proiect deoarece consideram ca ar fi timp pierdut. Vom incepe comercializarea in ultima luna a constructiilor - aprilie, mai 2010. Rambursarea creditului de la Intesa este programata la un an de la finalizarea constructiei", a mai spus Scripcaru.
Acesta este singurul proiect al Advanced Development aflat in constructie, compania avand participatii minoritare si in alte proiecte, in special in Bucuresti. Compania isi propune sa intre si pe segmentul de consultanta in special pentru banci, care vor avea de gestionat numeroase finantari acordate pentru investitii imobiliare esuate.
"Avem anumite contracte cadru cu banci pentru care oferim consultanta in analiza riscului pentru a veni in intampinarea problemelor care pot aparea. Au fost facute in ultimii ani tranzactii cu 300 de euro/metrul patrat de teren in mijlocul campului, iar acum aceste proprietati sunt netranzactionabile. Nu mai iei 20 de euro/metrul patrat pe ele", explica Scripcaru situatia cu care se pot confrunta bancile in urmatoarea perioada.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO