Companii

Doi antreprenori din Craiova se lupta cu bani europeni cu gigantii inghetatei

Doi antreprenori din Craiova se lupta cu bani europeni cu gigantii inghetatei
24.06.2009, 16:32 80

Intrarea diviziei Algida a Unilever pe piata inghetatei din Romania, la inceputul acestui an, a fost urmata deja de actiuni in defensiva ale antreprenorilor locali, ale caror vanzari sunt amenintate de strategia agresiva de promovare a noului jucator.

Petre Popa si Robert Iriza, proprietarii companiei Top Gel din Craiova, cu afaceri de 20 mil. euro si cu o cota de 15-17% pe piata inghetatei, au demarat luna trecuta un proiect de dezvoltare a fabricii detinute in comuna Carcea (judetul Dolj), pentru care au primit fonduri structurale de aproape 2 mil. euro. Fabrica a fost deschisa in anul 2007, in urma unor investitii totale de 10 mil. euro, si poate produce zilnic 100 de tone de inghetata. Proiectul vizeaza cresterea productivitatii muncii si a cotei de piata, potrivit prezentarii acestuia de pe site-ul oficial al fondurilor structurale.
In prezent, vanzarile companiilor detinute de investitori romani reprezinta aproximativ 70-75% din piata inghetatei, pe care pana acum nu s-a detasat clar un lider. In acest an Unilever a adus pe piata divizia Algida, dar a preluat si un brand local, Napoca, cu vanzari estimate la 7-8 mil. euro.
"Evolutia pietei in urmatorii ani, influentata si de prezenta celor de la Unilever, va fi de crestere valorica; va fi si o consolidare prin posibile noi fuziuni si achizitii", spune Adriean Asan, directorul general al Top Gel.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO