Companii

Doi antreprenori români sunt la a treia tranzacţie cu terenuri din nordul Capitalei

Doi antreprenori români sunt la a treia tranzacţie cu...

Autor: Bogdan Alecu

23.12.2016, 00:07 5200
Antreprenorii Andrei Diaconescu şi Victor Căpi­tanu, care controlează compania imobiliară One United Properties, specializată în proiecte rezidenţiale premium şi de lux, au cumpărat  terenul de la intersecţia bulevardelor Nicolae Caramfil şi Av. Alexandru Şerbănescu pe care momentan se află scheletul unui bloc comunist abandonat după Revoluţie. Tranzacţia este evaluată la circa 2,6 mil. euro, luând în calcul un preţ mediu de 500 de euro pe metru pătrat, pentru terenul de 5.357 mp. Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu sunt printre cei mai discreţi investitori în piaţa imobiliară locală.

Aceasta este a treia mare achiziţie a One United din acest an după ce compania imobiliară a mai achiziţionat de la Forte Partners un teren amplasat pe Barbu Văcăres­cu la intersecţia cu str. Gh. Ţiţeica, iar alături de Immo­chan, divizie a grupului Au­chan, a achiziţionat terenul de la Automatica de pe Calea Floreasca. Cele trei terenuri afectează momentan zona din punctul de vedere al ima­gi­nii, în condiţiile în care hala Automatica a fost lăsată în paragină şi abandonată, cu toate că este într-una din cele mai scumpe zone din Capitală şi are statut de monument istoric. Înainte de a fi cumpărat de One United, terenul era deţinut pe „persoană fizică“ de oamenii de afaceri Yahya Imad şi Al-Razem Bassam, iar în 2009 aceştia au obţinut de la Primăria sectorului 1 un plan urbanistic zonal pentru a construi două clădiri de 80 de metri înălţime fiecare, însă proiectul a fost abandonat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO