Doi antreprenori români sunt la a treia tranzacţie cu terenuri din nordul Capitalei

23 dec 2016 Autor: Bogdan Alecu

Antreprenorii Andrei Diaconescu şi Victor Căpi­tanu, care controlează compania imobiliară One United Properties, specializată în proiecte rezidenţiale premium şi de lux, au cumpărat  terenul de la intersecţia bulevardelor Nicolae Caramfil şi Av. Alexandru Şerbănescu pe care momentan se află scheletul unui bloc comunist abandonat după Revoluţie. Tranzacţia este evaluată la circa 2,6 mil. euro, luând în calcul un preţ mediu de 500 de euro pe metru pătrat, pentru terenul de 5.357 mp. Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu sunt printre cei mai discreţi investitori în piaţa imobiliară locală.

Aceasta este a treia mare achiziţie a One United din acest an după ce compania imobiliară a mai achiziţionat de la Forte Partners un teren amplasat pe Barbu Văcăres­cu la intersecţia cu str. Gh. Ţiţeica, iar alături de Immo­chan, divizie a grupului Au­chan, a achiziţionat terenul de la Automatica de pe Calea Floreasca. Cele trei terenuri afectează momentan zona din punctul de vedere al ima­gi­nii, în condiţiile în care hala Automatica a fost lăsată în paragină şi abandonată, cu toate că este într-una din cele mai scumpe zone din Capitală şi are statut de monument istoric. Înainte de a fi cumpărat de One United, terenul era deţinut pe „persoană fizică“ de oamenii de afaceri Yahya Imad şi Al-Razem Bassam, iar în 2009 aceştia au obţinut de la Primăria sectorului 1 un plan urbanistic zonal pentru a construi două clădiri de 80 de metri înălţime fiecare, însă proiectul a fost abandonat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.12.2016

 
Cuvinte cheie:
antreprenori
, capitala
, romani
, terenuri
, tranzactie
, teren
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide