Companii

Doi buzoieni exportă în Europa 15% din producţia de ceai

Mihaela Achim, administrator al companiei Kalpo

Mihaela Achim, administrator al companiei Kalpo

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.11.2013, 21:46 4695

Mihaela şi Eugen Achim, doi antreprenori de 43 de ani, care în 2002 au pus bazele unei afaceri cu ceai în localitatea Pucheni din judeţul Prahova, au ajuns în prezent să exporte 15% din producţie în ţări precum Ca­na­da, Italia, Spania, Olan­da, Li­tuania şi Unga­ria, prezenţa la târguri internaţionale fiind principala modalitate prin care au reuşit să-şi găsească clienţi în străinătate.

„Am început destul de devreme, în 2002, în comuna Pietroa­sele din judeţul Buzău. Acolo ambalam ceaiurile, dar şi locuiam. Am început apoi să mergem şi la târguri internaţionale. Am mers de exemplu la un târg în New York unde am găsit nişte clienţi români care comercializează ceaiul nostru în comunităţi de români din Canada“, spune Mihaela Achim, administrator al firmei.

Anul trecut firma Kalpo, care are în portofoliu brandurile Vedda, Evolet şi Land of Tea, a înregistrat o cifră de afaceri de 8,5 mil. lei (circa 2 mil. euro) şi un profit de 450.000 de lei (100.000 de euro), iar pentru anul acesta cei doi antreprenori estimează o creştere a rulajului cu 10-12%.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO