Companii

Doi fosti executivi din Rompetrol si Metro i-au convins pe proprietarii NordSee sa le preia distributia locala

Doi fosti executivi din Rompetrol si Metro i-au convins pe proprietarii NordSee sa le preia distributia locala
30.11.2009, 00:00 1414

Dorin Gherman, fost CEO al Rompetrol, Ionut Memetea si MariusCliseru au infiintat in luna septembrie a acestui an compania DeSeeDistribution, care asigura importul si distributia locala aproduselor Deutsche See, liderul pietei germane de peste si fructede mare si proprietarul lantului de restaurante NordSee.

Cei trei antreprenori sustin ca in urmatorii trei ani vor deveniliderul pietei locale de peste, estimata de ei la cateva sute demilioane de euro, fara a dezvalui insa ce obiectiv de vanzari aupentru aceasta perioada.

"Capitalul este 100% romanesc in prezent, dar in maximum saseluni Deutsche See va prelua 51% din actiunile DeSee Distribution.Aceasta a fost decizia pe care am luat-o impreuna cu cei de laDeutsche See, deoarece noi cunoastem foarte bine piata romaneasca",a declarat Marius Cliseru, directorul general si actionarul DeSeeDistribution.

Marius Cliseru are o experienta de 13 ani in cadrul filialeilocale a retailerului Metro pentru care a lucrat pana in lunaseptembrie a acestui an. In aceasta perioada el a condus pe randatat magazinul din Sibiu al grupului, cat si pe cel din cartierulMilitari din Capitala. In ultimii trei ani el a ocupat pozitia desef al diviziei HoReCa, potrivit propriilor informatii.

Proprietarii restaurantelor NordSee, la al doileaparteneriat local

Grupul german Deutsche See, cu afaceri de peste un miliard deeuro in Europa, a intrat pe plan local in 2007 cu NordSee, cel maimare lant de restaurante din Europa specializat pe comercializareade preparate din peste si fructe de mare, de asemenea printr-unparteneriat cu antreprenori romani.

Cele trei restaurante din Capitala au fost deschise prinsistemul de masterfranciza incheiat intre Darcom Sea Food siLiliana Farmache (sotia unui director de la Credit Europe Bank sifost trezorier la ING - Silvian Farmache), Cristian Farmache siDarius Handrea. Toti trei detin actiuni in proportii egale,potrivit ultimelor date disponibile.

DeSee Distribution va avea ca activitate importul sicomercializarea produselor Deutsche See atat pentru piata locala,cat si pentru alte tari din Europa Centrala si de Est in caregrupul german coordoneaza 25 de restaurante NordSee. Partea delogistica va fi realizata de compania Side Sales & Marketing,de asemenea controlata de omul de afaceri Dorin Gherman.

Contracte cu hotelurile si marii retaileri

"Acum produsele sunt comercializate in magazinele Bio Good dinBucuresti, dar vrem sa fim prezenti in toate hotelurile de patru sicinci stele din Capitala pana la Revelion, iar in retail vom intraanul viitor", a spus Cliseru. Directorul general al DeSeeDistribution a adaugat ca intentioneaza ca produsele Deutsche Seesa fie prezente in 2010 in maximum 50 de locuri de top, precum siin toate retelele de magazine din retailul modern.

"La anul vom ramane doar in Bucuresti, in ceea ce priveste peHoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele - n.red.). Nu pot sa duc unsomon de calitate foarte buna in Suceava pentru ca este posibil sanu fie cumparat. Asteptam sa treaca criza", a explicat managerulDeSee Distribution.

Extind colaborarea cu Kaufland

Printre principalele locuri vizate se numara hotelurileIntercontinental, Marriot, Howard Johnson si Radisson, dinCapitala, dar si lanturile de magazine Kaufland, Selgros sau Metro."Exista un parteneriat foarte strans cu Kaufland, cu care DeutscheSee colaboreaza in toate tarile in care este prezent, si care de laanul va construi pe plan local si magazine cu raion de pesteproaspat", a mentionat Cliseru.

DeSee Distribution va comercializa pe plan local atat pesteproaspat, afumat, congelat si salate de peste, cea mai mare ponderea vanzarilor urmand a fi directionate catre retailul modern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO