Companii

Doi oameni de afaceri din Constanţa au încasat 11,3 mil. euro pe un hotel din Capitală. Pe fiecare cameră de hotel cei doi antreprenori au primit circa 116.000 euro

Doi oameni de afaceri din Constanţa au încasat 11,3...

Autor: Mirabela Tiron

04.07.2018, 00:07 4461

Grupul hotelier polonez Orbis, cel mai mare lanţ de hoteluri din Polonia şi Europa Centrală şi de Est, a cum­pă­rat hotelul Mercure Bucharest Unirii din Capitală, în urma unei tranzacţii de 11,3 mil. euro, potrivit oficialilor grupului.

Proprietarii hotelului Mercure Bucharest Unirii (fostul Royal) sunt Donchi Pufleni şi Ştefan Tudor, doi oameni de afaceri din Constanţa, născuţi în Tulcea, care controlau hotelul prin firma Baron Service. Cei doi au mai multe afaceri în domeniul eolian în Dobrogea.

ZF nu i-a putut contacta până la închiderea ediţiei print.

„Mercure Bucharest Unirii este un hotel de tip midscale, localizat ideal, la câţiva paşi de Centrul Vechi şi de reperele sale istorice, dar şi în zona de afaceri a capitalei vibrante a României. România este o piaţă atractivă cu potenţial semnificativ şi această investiţie oferă valoare pe termen lung şi randament investiţional atractiv“, a declarat Gilles Clavie, preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Orbis SA.

Fostul hotel Royal din Capitală (actualul Mercure Bucharest Unirii) a fost afiliat anul trecut la lanţul hotelier şi a preluat brandul Mercure, fiind a doua unitate de pe piaţa locală ce a preluat acest brand (după hotelul Mercure Bucureşti City Center de lângă Ateneul Român). Hotelul intrase într-un proces de modernizare.

 

De la Royal la Mercure

Fostul hotel Royal a fost deschis în 2009 în apropiere de Piaţa Unirii, cu 97 de camere, clasificate la patru stele. Clădirea cu 97 de camere este structurată pe zece etaje. Valoarea investiţiei în construcţia hotelului nu a fost făcută publică.

La trei ani de la deschidere, în 2011, fostul hotel Royal din Bucureşti era scos la vânzare la preţul de 17 milioane de euro, însă atunci nu şi-a găsit cumpărătorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO