Companii

Doi tineri fac afaceri de 10 milioane de lei din gogoşi

Doi tineri fac afaceri de 10 milioane de lei din gogoşi

Autor: Ioana Matei

22.02.2017, 00:03 2852

Marius Muntean şi Andra Otava, doi tineri care au studiat la Facultatea de Construcţii din Cluj-Napoca, au creat în urmă cu doi ani Donuterie, o afacere prin care vând gogoşi similare celor din filmele americane. Fondată pe 28 martie 2014, în urma unei investiţii iniţiale de aproximativ 100.000 de lei, afacerea Donuterie a ajuns în prezent la 11 donut shop-uri, dintre care patru proprii, iar celelalte operate în regim de franciză. Per total, 120 de angajaţi lucrează în cadrul grupului; acesta generează afaceri de 10 milioane de lei (în magazinele proprii, magazine în franciză, centru de producţie), iar planurile pentru anul acesta vizează o dublare.

Fondatorii Donuteriei sunt Marius Muntean (CEO-ul afacerii în prezent) şi Andra Otava (COO), foşti colegi la Facultatea de Construcţii din Cluj-Napoca. După absolvire, Andra Otava a lucrat timp de doi ani în domeniul construcţiilor şi şi-a consolidat pregătirea în domeniu şi cu un master. Marius Muntean a lucrat pentru o perioadă scurtă şi a constatat destul de repede că doreşte să construiască o afacere, „ceva al lui“. Primul pas în acest sens a fost identificarea unui program guvernamental de finanţare pentru SRL-D-uri care ar fi putut să-i dea impulsul necesar debutului antreprenorial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO