Companii

Dorinţa românilor de a-şi cumpăra o casă urcă preţurile. Preţurile locuinţelor din România au crescut în T1 cu 5%, peste media UE

Dorinţa românilor de a-şi cumpăra o casă urcă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.07.2017, 00:04 2375

Preţul locuinţelor în România a crescut în primele trei luni ale anului cu 5,1% faţă de primul trimestru din 2016, potrivit unui studiu realizat de Eurostat. Aceeaşi evoluţie a fost înregistrată şi în Germania, cea mai puternică economie din Europa.

Prin acest rezultat, România se poziţionează peste media Uniunii Europene, care a fost de plus 4,5% la preţul locuinţelor. Totuşi, România este în a doua jumătate a clasamentului, în top aflându-se ţări unde preţurile au crescut chiar şi cu 16%.

Doar în Bucureşti, în primele trei luni ale anului preţul mediu la apartamentele vechi cu trei camere a crescut de la 80.400 de euro în luna ianuarie la 81.900 de euro în aprilie, potrivit indexului imobiliar al ZF realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul telefonic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO