Imobiliare

Dorinţa românilor de a-şi cumpăra o casă urcă preţurile. Preţurile locuinţelor din România au crescut în T1 cu 5%, peste media UE

20 iul 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Preţul locuinţelor în România a crescut în primele trei luni ale anului cu 5,1% faţă de primul trimestru din 2016, potrivit unui studiu realizat de Eurostat. Aceeaşi evoluţie a fost înregistrată şi în Germania, cea mai puternică economie din Europa.

Prin acest rezultat, România se poziţionează peste media Uniunii Europene, care a fost de plus 4,5% la preţul locuinţelor. Totuşi, România este în a doua jumătate a clasamentului, în top aflându-se ţări unde preţurile au crescut chiar şi cu 16%.

Doar în Bucureşti, în primele trei luni ale anului preţul mediu la apartamentele vechi cu trei camere a crescut de la 80.400 de euro în luna ianuarie la 81.900 de euro în aprilie, potrivit indexului imobiliar al ZF realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul telefonic.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.07.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, locuinte
, romania
, mediere
, preturi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide