Companii

Două dintre cele mai dinamice companii antreprenoriale din zona Europei Centrale vin din România. Augustin Oancea şi fraţii Pavăl împart topul creşterilor cu familia celui mai bogat polonez şi cu noul proprietar al Digi Cehia

Autor: Dana Ciriperu

21.09.2015, 13:00 2383
 
Traderul de energie Tinmar Ind, controlat de Augustin Oancea, şi retailerul de bricolaj Dedeman, afacerea pusă pe picioare de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, se află în top zece cele mai mari creşteri ale veniturilor între marile com­panii antreprenoriale din Europa Centrală, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor din top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală realizat de Deloitte.
 
Din cele 66 de afaceri antreprenoriale pre­zente în clasamentul din acest an, trei sunt din România, iar două dintre ele sunt în top zece ca rate de creştere ale veni­tu­rilor. Doar două grupuri europene antre­prenoriale au raportat cel puţin o dublare a ve­ni­turilor în ultimul an, arată stu­diul De­loitte.
 
Po­lenergia Obrót, un ju­cător din sec­torul e­ner­getic con­trolat de familia lui Jan Kulczyk (cel mai bogat polonez care a murit în luna iulie a acestui an) şi com­pania de tehnolo­gie şi me­dia Cyfrowy Polsat au avut venituri în creştere cu 283%, respectiv 155% în ultimul an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO