Companii

Două locomotive livrate la export aduc 23 mil. lei în conturile Softronic

Softronic este pro­ducătorul pri­mului tren electric fabri­cat în România, care poate atinge o vite­ză de 160 km/oră. Mediafax Foto

Softronic este pro­ducătorul pri­mului tren electric fabri­cat în România, care poate atinge o vite­ză de 160 km/oră. Mediafax Foto

Autor: Carol Dan

12.05.2015, 00:07 4074

Producătorul de locomotive electrice Softronic SRL din Craiova, controlat de patru antreprenori români, estimează că în acest an va exporta locomotive eletrice de 23 mil. lei, echivalentul a aproape un sfert din cifra de afaceri.

Compania a livrat deja prima locomotivă unei firme ungare de transport feroviar de marfă, CER Holding, iar în ultima parte a anului urmează să o vândă şi pe a doua. În 2014 Softronic a avut exporturi de mai puţin de 1 mil. lei.

„Exportul pentru 2015 s-a şi făcut deja, prin vânzarea locomotive (în Ungaria – n.red.). În trimestrul al patrulea ar trebui să mai vindem o locomotiv în afară“, a spus Radu Zlatian, responsabil de comunicare al Softronic.

Softronic a fost înfiinţată în 1999 şi este producătorul primului tren electric fabricat în România, denumit Hype­rion, care poate atinge o viteză de 160 kilometri/oră. Fon­datorul companiei este Ionel Ghiţă, fost profesor de limba franceză. El l-a atras în companie şi pe inginerul Ion Gîrniţă.

Acţionarii Softronic sunt Ionel Ghiţă (30%), Ion Gîr­niţă (26,69), Augustin Popescu (26,69) şi Oana Miulescu (16,5% din titluri). Compania şi-a dublat afacerile în ultimii cinci ani, de la 45,3 mil. lei în 2010 la 110,2 mil. lei anul trecut, iar pentru anul în curs mizează pe afaceri în valoare de 115 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO