Companii

DowDuPont declară o creştere de 14% a vânzărilor nete din trimestrul patru

DowDuPont declară o creştere de 14% a vânzărilor nete...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.03.2018, 17:13 109

Vânzările nete ale producătorul american de chimicale DowDuPont au înregistrat o creştere de 14% în al patrulea trimestru, depăşind astfel estimările Wall Street-ului, datorită economiei globale puternice care a dus la o creştere  a cererii şi a preţurilor pentru produsele lor, scrie Reuters.

Compania formată prin fuziunea dintre giganţii chimici Dow Chemical şi DuPont, în urmă cu patru luni, a declarat că vânzările sale nete au ajuns la 20.1 miliarde de dolari, aproape dublu faţă de vânzările nete „proforma”  pe care compania le-a plătit pentru suma de 17.7 miliarde de dolari.

În plus, a anunţat că are intenţia de a continua planul de separare a companiei în trei părţi, începând cu unitatea de ştiinţă a materialelor, până la sfârşitul primului trimestru al anului 2019. Se aşteaptă ca divizia de agricultură şi de produse speciale să fie separată până la 1 iunie 2019.

Gigantul produselor chimice a înregistrat o creştere de aproximativ 5% pe pieţele din trimestrul al patrulea, în timp ce volumele de cerere au crescut cu 6%.

„În special, în economiile dezvoltate precum cele din Statele Unite, Germania, Franţa, Canada şi Marea Britanie continuăm să vedem indicatori puternici de creştere pe scară largă”, a declarat preşedintele executiv al companiei, Andrew Liveris, în declaraţie.

El a adăugat că „semnele timpurii ale comunităţii de afaceri face ca reforma fiscală din SUA să fie un catalizator pentru investiţiile de capital interne suplimentare”.

În prezent, compania are  o valoare de piaţă de aproximativ 176.9 miliarde de dolari, iar fuziunea dintre Dow şi DuPont a fost în valoare de 130 de miliarde de dolari, ceea ce a creat cel mai mare producător de produse chimice din lume, până când aceasta se va împărţi în trei.

Fuziunea DowDuPont a fost susţinută de investitori ca fiind o modalitate de raţionaliza operaţiunile de extindere a companiilor prin combinarea afacerilor.

Compania a anunţat joi că intenţionează să economisească 3.3 miliarde de dolari în urma costurilor pe fondul fuziunii. Din trimestrul raportat, DowDuPont a obţinut profituri de 1.1 miliarde de dolari din impozitele mai mici ale companiilor din SUA, dar au înregistrat o pierdere de 1.2 miliarde de dolari, care au reprezentat în mare parte rezultatul costurilor pentru fuziune.

Mai mult, compania a declarat că a câştigat 83 de cenţi per acţiune, deşi Wall Street aştepta un câştig de 67 de cenţi per acţiune, potrivit numerelor Thomson Reuters. Acţiunile companiei au scăzut la 75 de dolari în tranzacţionarea pre-comercială de joi, comparativ cu închiderea de 75.58 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO