Dragoş Damian, CEO Terapia: De pe porţile fabricii noastre au ieşit 100 milioane de cutii de medicamente. „Oprim investiţiile dacă nu se schimbă modul de calcul al taxei clawback.“

16 ian 2017 Autor: Mirabela Tiron

Dragoş Damian, şeful producă­to­rului de medicamente Terapia Cluj, parte a grupului indian din industria farma­ceutică Sun Pharma, spune că anul trecut au ieşit de pe porţile fabricii 100 de mi­lioane de cutii de me­di­ca­mente şi speră ca în acest an producţia să se ridice la acelaşi nivel.

„Şaizeci la sută din cutiile de medicamente merg pentru piaţa din România, unde avem o cotă de piaţă de circa 10% în volum, res­tul merg la export în UE şi UEEA (Uni­unea Eco­nomică Euro-asia­ticăa)“, a spus el.

Pentru anul 2016 com­pania a avut in­vestiţii bu­ge­tate de 30 de mi­lioane de lei în mo­der­nizare flu­xuri de pro­ducţie, auto­ma­tizare şi aplicaţii noi platformă IT, laboratoare cercetare şi dezvoltare şi laboratoare de calitate, dar şi noua clădire de birouri.

„Din acestea, din păcate, am amânat sau anulat mai mult de jumătate din cauza constrângerilor legate de plăţile la taxa clawback şi PUG-ului Municipiului Cluj-Napoca care ne limitează orice dezvoltare industrială. Odată cu amânarea/anularea acestor investiţii am amânat/anulat şi crearea a încă 60 de locuri noi de muncă. Până la modificări ale calculului taxei clawback nu vom continua investiţiile industriale noi în România.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.01.2017

 
Cuvinte cheie:
Dragoş Damian
, Terapia
, fabrica
, Sun Pharma
, medicamente
, taxa clawback
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide