Dragoş Damian, Terapia Cluj: Nu finanţarea este problema sănătăţii în România, ci risipa banilor şi lipsa unui control pe utilizarea lor

16 dec 2016 Autor: Georgiana Mihalache

Spitalele publice pot realiza şi venituri proprii supli­mentare din mai multe surse, cum ar fi donaţii şi sponsorizări şi închirierea temporară a unor spaţii medicale sau a unor echipamente către alţi furnizori de servicii medicale

Spitalele publice din România primesc finanţare din trei direcţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale, aceasta fiind reţeta perfectă pentru haos şi deres­ponsabilizare, aşa încât sistemul sanitar se confruntă cu probleme uriaşe de lipsă a echipamentelor, exodul medicilor şi condiţiile precare de igienă în anumite unităţI, deşI finanţare există.
 
„Normal ar fi să primească bani cât mai mulţi, să cheltuie banii mai bine. Nu finanţarea e o problemă în România, ci risipa banilor şi lipsa unui control pe utilizarea lor“, a spus Dragoş Damian, directorul general al producătorului de medi­camente Terapia Cluj.
 
Potrivit legii spitalelor, fi­nanţarea unităţilor publice se realizează pe baza ,,contractelor încheiate cu sistemul de asigurări sociale de sănătate, de la bugetul de stat şi cel al Ministerului Sănătăţii şi de la bugetul autorităţilor locale“. Fiecare dintre cele trei autorităţi are trasat în lege ce tip de finanţare acordă spitalelor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.12.2016

 
Cuvinte cheie:
finantare
, sanatate
, romania
, bani
, controlul
, dragos damian
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide