Dragoş Damian, Terapia Cluj: Taxa clawback s-a transformat într-o sursă de bani pentru ca statul să-şi acopere pierderile

8 feb 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Terapia Cluj, unul dintre jucătorii din piaţa farmaceutică din România, ajunge să plătească o taxă de clawback mai mare decât decontările de care beneficiază de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de la un trimestru la altul.
 
,,Într-un trimestru, CNAS decontează un pic mai mult faţă de trimestrul anterior, dar, în schimb, cere o taxă de clawback mai mare decât ceea ce decontează de fapt în valoare absolută. (...) Este o situaţie absurdă, nu cred că mai există o astfel de situaţie la alţi operatori de servicii economice. Taxa clawback s-a transformat într-o sursă de bani pentru ca statul să-şi acopere pierderile“, a spus pentru ZF Dragoş Damian, CEO al companiei Terapia Cluj, subsidiara grupului indian din industria farmaceutica SunPharma.
 
Dragoş Damian a arătat că în T4 din 2016 CNAS a decontat în cazul Terapia 63,4 mi­lioane de lei cu 2,1% mai mult decât în perioada corespunzătoare a anului 2015, însă taxa de clawback datorată a fost mai mare cu 52% în intervalul menţionat, de la 7,2 milioane de lei la 11 milioane de lei în 2016.
 
Acesta a menţionat că situaţia este comună pentru mulţi jucători din piaţa de profil şi a explicat că taxa clawback se calculează la nivelul vânzărilor întregii pieţe. Astfel, deşi vânzările unei companii nu cresc semnificativ, aceasta plăteşte contribuţie mai mare pentru că au existat alţi producători care au crescut mai mult.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.02.2017

 
Cuvinte cheie:
terapie
, cluj
, dragos damian
, taxa clawback
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide