Companii

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Taxa clawback s-a transformat într-o sursă de bani pentru ca statul să-şi acopere pierderile

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Taxa clawback s-a...

Autor: Georgiana Mihalache

08.02.2017, 00:05 228
Terapia Cluj, unul dintre jucătorii din piaţa farmaceutică din România, ajunge să plătească o taxă de clawback mai mare decât decontările de care beneficiază de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de la un trimestru la altul.
 
,,Într-un trimestru, CNAS decontează un pic mai mult faţă de trimestrul anterior, dar, în schimb, cere o taxă de clawback mai mare decât ceea ce decontează de fapt în valoare absolută. (...) Este o situaţie absurdă, nu cred că mai există o astfel de situaţie la alţi operatori de servicii economice. Taxa clawback s-a transformat într-o sursă de bani pentru ca statul să-şi acopere pierderile“, a spus pentru ZF Dragoş Damian, CEO al companiei Terapia Cluj, subsidiara grupului indian din industria farmaceutica SunPharma.
 
Dragoş Damian a arătat că în T4 din 2016 CNAS a decontat în cazul Terapia 63,4 mi­lioane de lei cu 2,1% mai mult decât în perioada corespunzătoare a anului 2015, însă taxa de clawback datorată a fost mai mare cu 52% în intervalul menţionat, de la 7,2 milioane de lei la 11 milioane de lei în 2016.
 
Acesta a menţionat că situaţia este comună pentru mulţi jucători din piaţa de profil şi a explicat că taxa clawback se calculează la nivelul vânzărilor întregii pieţe. Astfel, deşi vânzările unei companii nu cresc semnificativ, aceasta plăteşte contribuţie mai mare pentru că au existat alţi producători care au crescut mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO