Companii

Dragoş Petrescu, City Grill, vrea să preia un competitor

Dragoş Petrescu. Foto Mihai Dăscălescu

Dragoş Petrescu. Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Cristina Roşca

22.07.2013, 22:26 3755

Dragoş Petrescu, proprietarul City Grill şi administratorul Caru’ cu Bere, are pentru acest an un buget de dezvoltare de 1,5 mil. euro, bani pe care îi va folosi atât pentru remodelarea restaurantelor deja existente, cât şi pentru deschiderea de noi unităţi.

Pe lista de investiţii a lui Petrescu se numără şi un nou restaurant City Grill în centrul vechi pe strada Covaci, în locul fostului magazin de mobilă Euro­pean Heritage. În zonă el şi-a concentrat cea mai mare parte a reţelei, însă astăzi se uită şi la alte zone cum este cazul zonelor Piaţa Roma­nă - Piaţa Amzei, unde s-au dezvoltat mai multe localuri. „Mă gân­desc să merg şi eu cu un local City Grill“. În zonă se află şi competitorul său direct, lanţul La Mama. Petrescu a închis recent pe Magheru, în apropiere de Piaţa Romană, o cafenea City Cafe şi spune că această arteră a suferit o scădere importantă de trafic.

„Mai mult, cafenelele sunt mult mai greu de administrat deşi iniţial poate părea facil pentru că şi investiţia e mai mică. Poate fi o capcană de profitabilitate“. În acest context, omul de afaceri se va concentra pe dezvoltarea de restaurante, cum este cazul City Grill pentru care a dezvoltat un nou meniu, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor şi Caru’ cu Bere.

Petrescu, care administrează 14 localuri cu afaceri de 16 mil. euro anul trecut, caută şi să cumpere unu sau mai mulţi competitori de pe piaţa restaurantelor în încercarea de a se extinde într-un ritm mai alert.

„Ne uităm în piaţă şi ne gândim să achiziţionăm un competitor pentru a creşte mai rapid.“

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO