Companii

Dragoş Petrescu, proprietarul City Grill, speră la afaceri de 40 milioane de euro în 2019

 Dragoş Petrescu, proprietarul City Grill, speră la...

Autor: Mirabela Tiron

30.11.2018, 00:07 4210

Antreprenorul are în dezvoltare şi un nou business pe segmentul de livrări de mâncare la domiciliu.

Grupul City Grill, unul din cei mai puternici jucători din industria restaurantelor, controlat antreprenorul Dragoş Petrescu, va finaliza anul cu afaceri de 36 de milioane de euro iar pentru anul viitor a fost bugetată o creştere tot cu două cifre, potrivit oficialului companiei.

„Am făcut bugetul, îl vom definitiva săptămâna vi­itoare. Vrem să ajungem la afaceri de 40 de milioane de eu­ro anul viitor. Avem în plan să continuăm extinderea prin noi deschideri de restaurante“, a spus Dragoş Petrescu.

În total, grupul administrează 19 restaurante şi cafenele deschise sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Hanu’ Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill şi City Café. Suprafaţa totală a restaurantelor şi cafenelelor operate este de 12.500 de metri pătraţi, iar capacitatea lor este de peste 3.372 de persoane în interior (53%) şi 2.952 de persoane pe terase (47%), potrivit ultimelor date. „Piaţa restaurantelor creşte cu 14%, avans pe care îl estimăm şi pentru anul viitor. Mai este loc de creştere în Bucureşti“.

În România funcţionează 26.000 de restaurante, baruri şi companii ce fac catering, cu afaceri totale de 13 miliarde de lei anul trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO