Companii

Dupa Diverta, o alta companie a lui Octavian Radu a intrat in insolventa

Compania de curierat a lui Octavian Radu, TCE Logistica, cu datorii de 8,5 mil.euro, a intrat insolventa
09.06.2010, 13:12 130

Compania de curierat TCE Logistica, parte a grupului RTC,controlat de Octavian Radu, a cerut intrarea in insolventa,administratorul judiciar fiind Casa de Insolventa Transilvania.Datoriile companiei se ridica la 8,5 milioane euro, din care 3,3milioane euro sunt credite bancare.

Nivelul datoriei acumulate catre terti este de 8,5 milioane euro,din care 3,3 milioane euro credite bancare. Aceasta este a douacompanie din grupul RTC Holding care a intrat in insolventa anulacesta, dupa Diverta.

Anul trecut, compania a finalizat cu o cifra de afaceri de 19,5milioane de euro, fata de 17 milioane de euro in 2008, insa cupierderi. Anul trecut, rezultatul operational (EBITDA) a fost deminus 0,35 mil. Euro. Compania va intra in reorganizarejudiciara.

"Anul 2009 a fost extrem de dificil pentru toata piata. Strategianoastra de a optimiza business-ul a insemnat reducere de personalsi o serie de masuri de reducere a costurilor pe toate planurile,iar rezultatele au fost importante: am reusit sa stabilizamcompania in ultimele luni din 2009. Insa continuam sa resimtimputernic efectele crizei, din cauza datoriilor acumulate peparcursul anului trecut », a declarat Sorin Sofian, CEO-ul TCE.Oficialul companiei a spus ca in ultimele 18 luni au intrat ininsolventa mai multi clienti, ceea ce a generat probleme de cashflow.

Anul trecut, compania a renuntat la 655 de angajati, la 270 demasini si a redus salariile cu 37%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO