După modelul marilor oraşe europene, Primăria Capitalei transformă malul Dâmboviţei într-o zonă de promenadă cu terase şi restaurante

20 iun 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Vezi galeria foto Cinci terase a câte 200 de metri pătraţi, cu diferite tipuri de arhitectură, care includ amenajări pe bază de lemn sau sticlă, vor fi deschise pe Bulevardul Unirii, potrivit constructorului Item-V

O primă terasă dintr-o serie de cinci a fost deschisă pe Bulevardul Unirii, iar celelalte localuri ar trebui să fie inaugurate până la începutul lunii iulie.

Cinci terase vor fi deschise pe cheiul Dâmboviţei în zona Pia­ţa Unirii din Bucureşti, într-un pro­iect al Administraţiei Do­meniului Public Bucureşti, me­nit să facă din Bulevardul Unirii o zonă de pro­menadă asemănătoare arterelor din ma­rile oraşe europene. Parisul şi Londra sunt do­uă astfel de exemple şi totodată unele din­tre cele mai vizitate oraşe din Europa şi chiar din lume. La polul opus, Bucureştiul începe abia acum să se contureze ca o destinaţie turistică. Mai mult, piaţa HoReCa (hoteluri, baruri şi cafenele) se extinde la rândul său cu concepte noi în diferite zone ale Capitalei, din Floreasca în Amzei şi din Piaţa Victoriei la Piaţa Unirii.

Pe Bulevardul Unirii, până acum, o sin­gură terasă din cele cinci a fost deschisă, sub numele de The Clique Bistro, aproape de tre­cerea de pietoni către magazinul Unirea. Unitatea inaugurată în urmă cu aproximativ două săptămâni este deschisă prin firma Ada Art Design SRL, administrată de Adriana Toma (37 de ani). Potrivit codului CAEN, compania are ca obiect de activitate servicii de suport pentru întreprinderi, iar anul trecut a avut afaceri de 1,7 milioane de lei şi profit de peste 15.000 de lei, cu opt angajaţi, după cum se arată pe site-ul Ministerului de Finanţe. Aceeaşi firmă este indicată la contact şi pe site-ul producătorului de mobilă Nuvola.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2017

 
Cuvinte cheie:
orase europene
, Primaria Capitalei
, malul Dambovitei
, zona de promenada
, terase
, restaurante
, administratie
, arhitectura
, promenada
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide