Companii

E.ON conditioneaza pastrarea a 1.700 de locuri de munca

28.03.2010, 23:06 18

E.ON Romania, companie care reuneste activitatile de distributiesi furnizare a gazelor naturale si a energiei electrice pe caregermanii de la grupul de utilitati E.ON le deruleaza pe piatalocala, spune ca in 2010 circa 1.700 de angajati ar putea parasifirma daca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniulEnergiei (ANRE) nu va mari pretul gazelor si al energieielectrice.

In prezent, E.ON mai are 7.400 de angajati in Romania, din carenumai circa 6.800 sunt implicati direct in operatiunile derulate defostele Electrica Moldova si Distrigaz Nord, companii pe care E.ONle-a preluat in 2005 in urma unor procese de privatizare. Atunci,cele doua companii aveau peste 12.000 de angajati.

"Cresterea preturilor, care se tot amana, va avea implicatiisevere atat asupra E.ON, cat si a altor companii. Probabil ca vatrebui sa ne reorganizam mai repede si poate ca va trebui sareducem numarul de angajati, inclusiv prin disponibilizari, nu doarprin programe de plecari voluntare si pensionari anticipate.Potrivit discutiilor actuale, este posibil ca din companiile E.ONdin Romania sa plece in acest an 1.700 de persoane", a declaratFrank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania, citat deMediafax.

Recent, ANRE a anuntat ca pretul gazelor naturale nu va crestede la 1 aprilie, existand posibilitatea ca pe parcursul anului 2010acesta sa fie indexat cu inflatia. Pretul energiei electrice varamane nemodificat pana la 1 ianuarie 2011.

Hajdinjak spune insa ca in prezent compania sa vinde gazele sienergia sub costuri si ca este necesara o majorare cu 17% apretului la gaze, respectiv cu 5% a pretului la electricitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO