Companii

E.ON dezvoltă trei parcuri eoliene de 200 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu

21.09.2010, 23:58 77

NemŢii de la grupul de utilităţi E.ON, cu afaceri de peste unmiliard de euro pe plan local, au în dezvoltare trei proiecteeoliene, toate localizate în Vaslui, în care investiţiile ar puteaajunge la 200 de milioane de euro în cazul în care compania vadecide să utilizeze echipamente noi.

Astfel, potrivit datelor Transelectrica, transportatorul naţionalde energie electrică, parcurile vor avea o capacitate de 30 MW, 46MW, respectiv 36 MW, şi au deja avizele tehnice de racordare lareţea, aceasta fiind una dintre etapele de început de autorizarepentru realizarea unei investiţii eoliene. Reprezentanţii E.ON nuau dorit să comenteze pe această temă. Investiţiile vor firealizate prin intermediul E.ON Regenerabile Ro­mânia care a fostînfiinţată tocmai cu scopul de a "valorifica potenţialul eolian dinzona Moldovei", după cum se arată pe site-ul companiei.
Parcurile, deşi sunt de dimensiuni medii, ar putea alimenta anualpeste 110.000 de case cu un consum mediu lunar de 200 kWh/an.Nemţii şi-au exprimat încă de anul trecut interesul pentruinvestiţii în zona proiectelor eoliene, cele trei proiecte dinVaslui fiind primii paşi concreţi în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO