ZF 24

Edy Spedition mizează pe transporturile externe şi şi-a lăsat camioanele în Europa de Vest de sărbători

Edy Spedition mizează pe transporturile externe şi...

Autor: Bogdan Alecu

14.01.2014, 00:08 402
Compania de transport Edy Spe­dition, care până în 2012 avea o flotă de aproape 1.000 de ca­mioane, pariază pe transportul inter­naţional în 2014, pe măsură ce presiunea pe costuri este tot mai mare pe piaţa internă.
 
„Pe extern compania a început anul bine. A fost primul an în care toată flota de extern a fost parcată în afară de sărbători, în Germania şi Franţa. Şoferii au fost aduşi acasă cu autocare. Această decizie a făcut ca la 6 ianuarie flota de internaţional să fie 100% în cursă. Altminteri, repornirea exporturilor este destul de lentă pe început de an şi exista riscul să se aştepte zile sau săptămâni până când ar fi fost scoasă toată flota afară“, au spus surse apropiate companiei.
 
Pe piaţa românească întârzierea revenirii consumului şi prelungirea crizei ce a determinat mai multe companii să înceapă anul cu bugete mai mici afectează indirect şi businessul transportatorilor.
 
„Piaţa a început slab în acest an pe transportul intern, cu presiuni mari pe tarife din partea clienţilor care intră pe bugete noi, unele dintre ele reduse faţă de anul trecut şi pe costuri din cauza motorinei. Majoritatea clienţilor aşteaptă cu o oarecare frică evoluţia lui 2014, un an foarte greu de ghicit în acest moment.“
 
Pe plan intern compania nu a pierdut niciun client, printre cei mai importanţi numărându-se SABMiller şi Coca-Cola, companii care însă au volume mai mari pe timpul verii şi mai mici toamna sau iarna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO