Efectul Brexit: Exporturile de mobilă în Marea Britanie au scăzut cu peste 10%

18 apr 2017 Autor: Roana Rotaru

Marea Britanie este a cincea piaţă de export pentru mobilă, cu 142 mil. euro.

Exportul de mobilă românească în Marea Britanie a scăzut cu 10% într-un singur an după ce producătorii de mobilă din România au început să se orienteze spre alte pieţe din cauza Bre­xitului - ieşirea Marii Britanii din UE, potrivit datelor Asociaţiei Produ­că­torilor de Mobilă din România (APMR).

Marea Britanie, a cincea cea mai mare ţară de destinaţie pentru mobila românească după valoarea exportului de mobilă din 2016, a cumpărat din Ro­mânia mobilă de aproape 142 mil. euro anul trecut, în scădere cu 10,8 % faţă de anul precedent. „Exporturile în Marea Britanie au mers o perioadă foarte bine în trecut, însă după ce au început discuţiile despre refe­rendumul asupra menţinerii Regatului Unit în UE, pro­du­că­torii de mobilă au început să îşi piardă în­crederea şi să se orienteze spre alte pieţe. Anglia era o piaţă cu preţuri bune. Bineînţeles că e o pierdere. După ce ai reuşit să intri pe o piaţă, e greu să o iei de la capăt“, a declarat pentru ZF Aurica Sereny, preşedinta APMR.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2017

 
Cuvinte cheie:
mobila
, marea britanie
, scadere
, exporturi
, efect
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide