Companii

Efectul Brexit: Exporturile de mobilă în Marea Britanie au scăzut cu peste 10%

Efectul Brexit: Exporturile de mobilă în Marea Britanie...

Autor: Roana Rotaru

18.04.2017, 00:07 697

Marea Britanie este a cincea piaţă de export pentru mobilă, cu 142 mil. euro.

Exportul de mobilă românească în Marea Britanie a scăzut cu 10% într-un singur an după ce producătorii de mobilă din România au început să se orienteze spre alte pieţe din cauza Bre­xitului - ieşirea Marii Britanii din UE, potrivit datelor Asociaţiei Produ­că­torilor de Mobilă din România (APMR).

Marea Britanie, a cincea cea mai mare ţară de destinaţie pentru mobila românească după valoarea exportului de mobilă din 2016, a cumpărat din Ro­mânia mobilă de aproape 142 mil. euro anul trecut, în scădere cu 10,8 % faţă de anul precedent. „Exporturile în Marea Britanie au mers o perioadă foarte bine în trecut, însă după ce au început discuţiile despre refe­rendumul asupra menţinerii Regatului Unit în UE, pro­du­că­torii de mobilă au început să îşi piardă în­crederea şi să se orienteze spre alte pieţe. Anglia era o piaţă cu preţuri bune. Bineînţeles că e o pierdere. După ce ai reuşit să intri pe o piaţă, e greu să o iei de la capăt“, a declarat pentru ZF Aurica Sereny, preşedinta APMR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO