Companii

Electroprecizia Sacele, vanzari de motoare electrice de 26 mil. euro

17.01.2010, 23:21 1879

Producatorul de motoare si generatoare electrice ElectropreciziaSacele din judetul Brasov estimeaza pentru acest an o cifra deafaceri de 112 milioane de lei (peste 26,6 milioane de euro), increstere cu aproximativ 11% fata de 2009.
"Piata in domeniul nostru de activitate este in stagnare, insa,tinand cont de trendul ascendent al vanzarilor in tarile din vestulEuropei, credem ca si piata autohtona a motoarelor electrice vainregistra o usoara crestere in acest an", a declarat pentru ZFTransilvania Marius Zaharescu, director marketing-vanzari in cadrulcompaniei Electroprecizia.
Compania a incheiat anul trecut cu vanzari de 99,5 mil. lei (circa23,7 mil. euro), fata de peste 128 mil. lei (aproximativ 35 mil.euro) cu un an in urma.
Firma din Brasov exporta aproximativ 80% din productia proprie inItalia, Spania, Germania, dar si in alte tari din Europa deVest.
Potrivit reprezentantilor Electroprecizia, vanzarile companiei suntinfluentate in continuare de criza economica, de cresterea pretuluipentru materiile prime folosite in procesul de fabricatie si deconcurenta puternica a producatorilor de motoare electrice siechipamente auto din China.
"Am conceput un plan de investitii pentru a mentine in competitieactivitatile companiei noastre pe piata motoarelor electrice. Nepropunem sa actionam si in directia cresterii productivitatiimuncii, ca principala parghie de maximizare a eficienteieconomice", a spus Zaharescu.
Compania are in prezent 1.000 de salariati, iar, pe fondul crizeifinanciare, anul trecut au fost disponibilizati in total 600 deoameni.
Principalii clienti ai Electroprecizia sunt firmele ABB, Bush,Lenze, capacitatea lunara de productie a companiei fiind de 70.000de motoare. In prima parte a anului trecut reprezentantii Ford aufost interesati de colaborarea cu firma brasoveana in vedereafurnizarii de piese de schimb pentru Ford Craiova.
Compania Electroprecizia produce diferite tipuri de motoareelectrice, polizoare de lacatuserie, electropompe, alternatoare,regulatoare de tensiune, diferite tipuri de relee, tablouri de bordcu vitezometru, indicatoare pentru presiune ulei, indicatoare detemperatura si nivel combustibil.
Actionarii companiei Electroprecizia sunt SC Intercom SA dinlocalitatea Sfantu Gheorghe, judetul Covasna cu 49,66% din actiuni,restul de aproximativ 50,34% din titluri fiind detinute de diversialti actionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO