Companii

Eli Davidai: Romanii sunt evreii Europei. Cum comentati?

Eli Davidai: Romanii sunt evreii Europei

Eli Davidai a adus Pepsi in Romania

27.11.2009, 00:00 2222

Omul de afaceri de origine israeliana Eli Davidai, unul dintrecei mai discreti oameni de afaceri de pe plan local, care a adus inRomania brandurile Pepsi si Burger King, a dezvaluit ieri pentruprima data intr-o conferinta de presa detalii despre afacerile luisi ale evreilor in Romania.

"Romanii sunt evreii Europei", a declarat Eli Davidai,mentionand ca in prezent tot mai multi romani traiesc si muncesc inintreaga Europa si nu numai, asa cum s-a intamplat in anii 1940cand sute de evrei romani au fost exportati in Israel. "Israelul afost construit practic cu ajutorul romanilor", a adaugat omul deafaceri.

Nascut in Israel, ultimul dintr-o familie saraca si cu saptecopii, Davidai a venit in Romania abia la inceputul anilor 1990,adus de prietenul sau Misu Negritoiu, in prezent directorul generalal filialei locale a ING Bank, care atunci lucra pentru ambasadaRomaniei din New York.

Omul de afaceri a construit de la zero in ultimii 18 ani in carea facut afaceri in Romania peste zece business-uri, cel maicunoscut fiind imbuteliatorul Pepsi, Quadrant Amroq Beverages. Decurand, el a adus si lantul de restaurante fast-food BurgerKing.

Cu toate ca a vorbit pentru prima data de afacerile sale sifilosofiile sale de business, Davidai a continuat sa pastreze insamisterul care il caracterizeaza asupra valorii totale a afacerilorpe care el le administreaza in Romania si nu numai. Israelianul de55 de ani a dezvaluit insa faptul ca el controleaza 30 de companiicu zeci de mii de angajati si afaceri de sute de milioane de euro,atat in Romania, cat si in alte tari din Europa si Asia.

"Este foarte dificil pentru mine sa ies in public, iar momentulin care a trebuit sa fac poze (n.red.-ieri) a fost ca o operatie peinima. Una dintre bucuriile mele este faptul ca pot iesi in publicfara ca lumea sa stie cine sunt", a declarat multimilionarul ineuro.

Davidai a obtinut in urma cu trei ani aproximativ 150 demilioane de euro din vanzarea Quadrant Amroq Beverages (QUB),imbuteliatorul local al Pepsi, catre cel de-al doilea cel mai mareimbuteliator din lume, Pepsi Americas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO