Elicopterele Airbus, care costă cel puţin 13 mil. euro, se vor fabrica doar la Braşov şi vor fi exportate în toată lumea

18 mar 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Compania Airbus Helicopters Ro­mânia, care deţine în prezent o uni­tate la Ghimbav unde repară elicoptere, are în plan să producă modelul H215 doar în noua fabrică inaugurată în toamna anului trecut în judeţul Braşov, de unde să-l exporte în întreaga lume.

Airbus a inaugurat în luna sep­tembrie 2016 o fabrică de 52 de mi­lioa­ne de euro la Ghimbav,  pentru asam­blarea modelului H215, care va crea până în 2020 aproximativ 350 de locuri de muncă, potrivit unor informaţii an­terioare. Iniţial, Airbus Helicopters a anunţat că asamblarea H215 va începe la Ghimbav în acest an, însă recent compania a înaintat un nou termen, şi anume, cel mai devreme finalul anului 2018.

„România este locul ideal pentru investiţii în aeronautică, datorită tra­di­ţiei şi forţei de muncă înalt cali­ficate în acest domeniu. Ambiţia Airbus este de a produce modelul de elicoptere H215 doar la Braşov şi să-l exporte în în­treaga lume“, a declarat Gabriel Ciornei, directorul de operaţiuni al com­paniei Airbus Helicopters Româ­nia, în cadrul evenimentului de inau­gurare a fabricii de componente pentru avioa­ne Sonaca Aerospace Transil­vania din Moldoveneşti, Cluj.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Gabriel Ciornei
, Airbus Helicopters Romania
, Elicoptere
, H215
, fabrica
, Brasov
, export
, componente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide