Companii

ELJ Automotive a investit 7 mil. euro în producţie

Autor: Mediafax

28.11.2011, 00:00 640

Producătorul de componete din plastic ELJ Automotive Titu a investit 7 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie, proiect pentru care mai sunt prevăzute aproximativ 10 milioane euro, şi a devenit furnizor al uzinei Ford de la Craiova. "Zilele acestea sosesc noile linii de producţie, în care am investit 7 milioane de euro. De asemenea, am trimis spre aprobare un proiect de extindere cofinanţat din fonduri europene, care prevede investiţii de aproximativ 10 milioane de euro", a declarat directorul comercial al companiei, Ligian Tudoroiu.

ELJ Automotive produce la Titu componente din plastic pentru industria auto şi non-auto, iar principalul client este Automobile Dacia, pentru care fabrică sisteme de răcire pentru motor şi piese de caroserie. Planul de investiţii vizează extinderea gamei de produse pentru proiecte şi noi clienţi intraţi în portofoliul producătorului, precum uzina Ford de la Craiova.

"Am devenit furnizori Ford pentru proiectul pe care îl dezvoltă începând cu anul viitor, dar şi pentru cel din 2013. Pentru uzina de la Craiova vom produce componente pentru habitaclu motor şi caroserie", a spus Tudoroiu. Totodată, compania va extinde gama de produse pentru industria de electocasnice şi electrotehnice. ELJ Automotive, controlată de fondul de investiţii american Broadhurst Investments Limited, are 270 de angajaţi, iar anul acesta se aşteptă la o cifră de afaceri de 17 milioane euro, cu 21% mai mult faţă de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO