Companii

eMAG raportează pentru prima oară la Finanţe afaceri mai mari decât cele ale Altex

eMAG raportează pentru prima oară la Finanţe afaceri...

Autor: Adrian Seceleanu

04.06.2018, 00:07 7523

Dante Internaţional, compania care administrează eMAG, cel mai mare magazin online de pe piaţa locală, a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 3,309 mld. lei, depăşindu-şi astfel, pentru prima oară în istorie, cel mai mare rival - retailerul electro-IT Altex, cu un business desfăşurat în principal prin magazine clasice, care a înregistrat afaceri de 3,283 mld. lei în 2017, arată datele raportate de firme la Finanţe.

eMAG, companie controlată de grupul Naspers din Africa de Sud, a reuşit să depăşească Altex în condiţiile în care a avut o creştere de 34% a afacerilor, determinată şi de faptul că de la 1 iulie 2017 compania a integrat şi retailerul online de modă Fashion Days, care care a avut în 2016 afaceri de 228 mil. lei. Altex, companie controlată de antreprenorul local Dan Ostahie, a crescut pe de altă parte cu 19,6%. De notat este că afacerile raportate de Dante Internaţional reflectă parţial şi veniturile eMAG din alte ţări. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO