Companii

Emerson mută de la Cluj la Oradea o divizie cu 100 de angajaţi. „Facem loc la Cluj pentru extinderea altor linii de business.“

Emerson mută de la Cluj la Oradea o divizie cu 100 de...

Autor: Laurentiu Cotu

28.04.2015, 00:07 1795

Concernul american Emerson va reloca producţia de variatoare de viteză pentru controlul motoarelor electrice, o divizie cu 100 de angajaţi, de la Cluj la Oradea.

Americanii au la Cluj mai multe unităţi de producţie în care lucrează 2.300 de oameni, iar la Oradea au început în 2012 un proiect de investiţii de 80 mil. euro într-o fabrică în parcul industrial Eurobusiness din Oradea. Produc­ţia la Oradea va începe în a doua jumătate a acestui an.

„Obiectivul Emerson pentru anul în curs este demararea procesului de relocare a celor aproximativ 100 de locuri de muncă din producţie şi din serviciile de suport aferente platformei de Afaceri Automatizări Industriale, din Cluj la Oradea“, au spus reprezentanţii companiei.

La Cluj, Emerson este cel mai mare exportator din judeţ, o zonă care s-a cutremurat după plecarea Nokia şi care începe să-şi revină odată cu noile investiţii ale De’Longhi sau Bosch. Exporturile judeţului au fost anul trecut de 1,03 mld. euro, în creştere cu 11% faţă de 2013, dar departe încă de momentul în care Nokia ajungea la capcitate maximă în parcul industrial din localitatea Jucu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO