Companii

Enel a investit 15 mil. lei pentru mai puţine pene de curent în Ilfov

Enel a investit 15 mil. lei pentru mai puţine pene de...

Autor: Alina Oprea

10.07.2015, 00:00 666

Staţia de transformare 110/20 kV Chitila, pusă în funcţiune în 1970, alimentează, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, peste 17.000 de clienţi din localităţile Chitila, Chiajna, Mogoşoaia, Săbăreni, Rudeni, Otopeni, o parte din consumatorii din zona de Nord a municipiului Bucureşti şi o parte din consumatorii din localitatea Tărtăşeşti. Staţia de transformare are în prezent o putere instalată de 80 MVA (Mega Volt Amper).

Lucrările de modernizare au început în anul 2011.

În perioada 2009 - 2014, 74% din staţiile primare ale Enel Distribuţie Muntenia au fost modernizate complet pentru a permite controlul de la distanţă, programul urmând să fie extins la nivelul tuturor staţiilor primare.

"Unul dintre principalele beneficii ale sistemul Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să o inspecteze, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. În plus, sistemul Telecontrol reprezintă un prim pas pentru reţelele inteligente, ce permite alături de contorul inteligent, o conectare digitală între contor şi sistemul de control, aducând astfel multiple beneficii consumatorilor", spun reprezentanţii Enel, într-un comunicat.

Grupul italian Enel este prezent pe piaţa din România din 2005, având operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 3.100 de angajaţi pe plan local şi 2,7 milioane de clienţi, în zonele Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO