Companii

Enel a investit în 2011 330 mil. € în eoliene

Enel a investit în 2011 330 mil. € în eoliene

Autor: Roxana Petrescu

07.03.2012, 00:05 421

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a gru­pu­lui italian Enel, cel mai mare distribuitor privat de electricitate din România, a investit anul trecut 330 mil. euro în proiecte eoliene pe piaţa locală. România a devenit astfel cea mai importantă destinaţie pentru investiţiile Enel în energie verde, după cum arată datele grupului italian.

"Creşterea în total în regiunea Italiei şi a Europei s-a bazat mai ales pe intrarea în funcţiune a parcurilor eoliene din România (205 MW), Italia (91 MW), Franţa (64 MW) şi Grecia (43 MW) şi a parcurilor solare din Italia (53 MW)", se arată în datele furnizate de Enel Green Power.

Pentru a instala această capacitate, Enel Green Power a investit în România 330 de milioane de euro anul trecut, sumă considerabil mai mare faţă de cele 75 de milioane de euro alocate pieţei locale în 2010.

"În plus, în această perioadă (2011 - n. red.) au fost achitate comi­sioane de succes în valoare de 99 de milioane de euro pentru proiectele achiziţionate în Grecia (61 mil. euro) şi România (38 mil. euro)", potrivit Enel Green Power.

Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, la finele primului trimestru capacitatea instalată a parcurilor eoliene deţinute de Enel în România va ajunge la 292 MW. Patru dintre cele cinci parcuri sunt localizate în Dobrogea, zonă cunoscută pentru potenţialul eolian foarte bun, iar cel de-al cincilea proiect este amplasat în Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. Enel devine astfel unul dintre cei mai mari investitori în energia verde în România, alături de CEZ sau Energias de Portugal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO