Companii

Energia made in Ro a acoperit 12% din consumul din Bulgaria, 6% din Serbia şi 3% din Ungaria

Energia made in Ro a acoperit 12% din consumul din...

Autor: Roxana Petrescu

07.03.2016, 18:00 765

Exporturile de energie în valoare de 360 mil. euro pe care România le-a făcut anul trecut au aprins unul din zece becuri din Bulgaria, arată calculele ZF făcute pe baza datelor publicate de ENTSO-E - Reţeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport al Energiei.

Anul trecut România a trimis peste graniţe circa 9,8 TWh de energie electrică, în scădere cu aproape 5% comparativ cu 2014, dar cu toate acestea piaţa locală a continuat să joace un rol im­por­tant în alimentarea cu electricitate a ţărilor vecine.

Cel mai mare consumator de energie românească a fost anul trecut Bulgaria, unde s-au expor­tat circa 4,1 TWh, cu aproape 3% mai puţin decât în 2014. Statisticile europene arată că această canti­tate reprezintă circa 12% din consumul de energie înregistrat anul trecut de vecinii de la sud. În bani, cantitatea de energie trimisă de România spre Bulgaria a fost de 150 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO