Energia made in Ro a acoperit 12% din consumul din Bulgaria, 6% din Serbia şi 3% din Ungaria

7 mar 2016 Autor: Roxana Petrescu

Exporturile de energie în valoare de 360 mil. euro pe care România le-a făcut anul trecut au aprins unul din zece becuri din Bulgaria, arată calculele ZF făcute pe baza datelor publicate de ENTSO-E - Reţeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport al Energiei.

Anul trecut România a trimis peste graniţe circa 9,8 TWh de energie electrică, în scădere cu aproape 5% comparativ cu 2014, dar cu toate acestea piaţa locală a continuat să joace un rol im­por­tant în alimentarea cu electricitate a ţărilor vecine.

Cel mai mare consumator de energie românească a fost anul trecut Bulgaria, unde s-au expor­tat circa 4,1 TWh, cu aproape 3% mai puţin decât în 2014. Statisticile europene arată că această canti­tate reprezintă circa 12% din consumul de energie înregistrat anul trecut de vecinii de la sud. În bani, cantitatea de energie trimisă de România spre Bulgaria a fost de 150 de milioane de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2016

 
Cuvinte cheie:
serbia
, energie
, bulgaria
, acoperire
, consum
, ungaria
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide