Companii

Energia solară prinde forţe: o nouă investiţie a fost finalizată în Bistriţa

Energia solară prinde forţe: o nouă investiţie a fost finalizată în Bistriţa

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

04.09.2012, 00:03 845

Casa de Investiţii Alianţa, o firmă cu capital privat românesc specializată mai ales în domeniul imobiliar, a finalizat lucrările la un pac solar cu o capacitate de 1,7 MW, proiectul fiind amplasat în localitatea Lechinţa din Bistriţa-Năsăud.

Compania care a realizat în întregime lucrările a fost firma Egnatia România. Parcul cuprinde 6.762 de panouri solare, iar lucrările de construcţie au fost realizate pe durata a patru săptămâni. Deşi companiile nu au precizat valoarea investiţiei, pornind de la informaţiile din domeniu aceasta poate fi estimată la circa 3,5 milioane de euro.

"Estimările pe care le avem arată că piaţa locală va fi ofertantă pentru furnizori de servicii la cheie pentru proiecte fotovoltaice în următorii 2 ani. Volumul de muncă al Egnatia România pentru următoarele 6 luni priveşte construirea mai multor parcuri fotovoltaice ce totalizează până în acest moment 28 MW", a declarat Thomas Melitsis, directorul general al companiei Egnatia România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO