Energie

10 întrebări de 30 mld. euro îşi vor găsi răspunsul la ZF Power Summit: care sunt dilemele momentului din acest sector strategic

10 întrebări de 30 mld. euro îşi vor găsi răspunsul...

Autor: Roxana Petrescu

20.02.2017, 00:05 133
După un început de an foarte fierbinte pentru domeniul energetic, era obligatoriu să urmeze o dezbatere la fel de fierbinte.
 
Timp de două zile, 20-21 februarie, Ziarul Financiar îi aduce la masa discuţiilor pe cei mai importanţi oameni din energie, petrol şi gaze, pieţe de peste 30 de miliarde de euro, în cea de-a şasea ediţie a ZF Power Summit, unul dintre cele mai importante evenimente locale dedicate în exclusivitate acestui sector strategic. Conferinţa are loc la sala Atlas a hotelului Radisson Blu din Bucureşti.
 
Respectăm principiile care au transformat ZF Power Summit într-o referinţă: oameni cheie din energie, petrol şi gaze, invitaţi speciali, cei mai buni specialişti, autorităţi şi factori de decizie. Două zile. Dezbateri spumoase în locul prezentărilor rigide. Sute de participanţi, sute de întrebări.
 
În 2017, ZF Power Summit va fi despre inovaţie, despre mutări surprinzătoare, apetit de achiziţii şi anticipări de tendinţe. Contextul ne obligă.
 
 
Printre întrebările care-şi vor găsi răspunsul la ZF Power Summit ’17 se numără:
 
1. Care sunt factorii care au împins preţul energiei peste nivelul istoric de 100 de euro/MWh?
 
2. Unde se va opri tăvălugul insolvenţelor din furnizarea de energie? După ce au picat primii „soldaţi“, urmează „generalii“?
 
3. Care este impactul digitalizării şi al descentralizării asupra felului în care consumăm energia şi cât de pregătite sunt reţelele pentru noua generaţie de consumatori?
 
4. Cum va arăta noua specie de companie de utilităţi?
 
5. Anul trecut a adus două megatranzacţii în sectorul energetic, investitori financiari de primă clasă intrând în zona de distribuţie. Ce negocieri se mai poartă în acest moment?
 
6. România are acum 2.000 de benzinării. Câte va avea în următorii cinci ani şi care va fi combustibilul viitorului?
 
7. Când va ieşi prima moleculă de gaze din Marea Neagră?
 
8. Când se listează Hidroelectrica şi cât valorează de fapt cel mai mare producător de energie local?
 
9. De ce sunt gazele de import mai ieftine decât cele produse local şi cum poate creşte consumul de gaze naturale?
 
10. Cum trece România de la soba cu lemne şi întreruperi de ore în alimentarea cu energie la smart energy?
 
Curios să afli cum va arăta energia mâine?
 
Participă la ZF Power Summit 2017 - Fuel for the Future.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO