Energie

A doua numire în două luni. Premierul Mihai Tudose l-a pus pe Gigi Dragomir şef la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale

A doua numire în două luni. Premierul Mihai Tudose l-a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.10.2017, 19:14 495

Premierul Mihai Tudose l-a desemnat ieri pe Gigi Dragomir în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Acesta îl înlocuieşte pe Iulian Offenberg, care fusese numit la şefia ANRM pe 30 august.

Decizia de eliberare din funcţie a lui Offenberg şi cea de numire a lui Dragomir au fost publicate, marţi seara, în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Iulian Offenberg se eliberează din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. (...) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Gigi Dragomir se numeşte în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ANRM”, se arată în Monitorul Oficial.

Totodată, Tudose l-a numit pe Offenberg subsecretar de stat şi vicepreşedinte al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Mihai Tudose îl numise pe 30 august pe Iulian Offenberg în postul de preşedinte al ANRM, în locul lui Aurel Gheorghe.

Printre atribuţiile ANRM, se numără gestionarea resurselor de hidrocarburi şi a resurselor minerale, negocierea clauzelor şi condiţiilor din acordurile petroliere sau stabilirea preţului de referinţă pentru petrolul extras din România în vederea stabilirii redevenţei corespunzătoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO