Energie

Acţionarii Electroprecizia Săcele vor alege un nou administrator după demisia din board a directorului general

Acţionarii Electroprecizia Săcele vor alege un nou...

Autor: Ioana Tudor

22.10.2014, 17:43 518

Acţionarii companiei Electroprecizia Săcele (ELZY), specializată în comercializarea de motoare electrice, se vor reuni în decembrie pentru a alege un nou membru în consiliul de administraţie în locul Matei Dumitru, care a renunţat la mandatul de administrator.

Dumitru ocupă şi funcţia de director general al companiei, iar mandatul său de membru în CA era valabil până la 1 decembrie 2015. Mandatul noului administrator va expira la aceeaşi dată.

Ceilalţi doi membri ai CA-ului sunt Dragoş Zavarache şi Laurenţiu Ciocârlan.

Electroprecizia a încheiat primul semestru cu afaceri de 31,6 milioane de lei, în scădere cu 27% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul companiei s-a diminuat cu 13%, la 1,3 milioane de lei. Societatea şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 5,3 mil. euro, în principal pentru achiziţii de utilaje şi echipamente.

Acţiunile Electroprecizia, listate pe piaţa RASDAQ, erau în scădere cu 1,3% în a doua parte a şedinţei bursiere de azi şi se tranzacţionau la preţul de 3,701 lei/unitate. La această cotaţie, compania are o capitalizare de circa 19,6 milioane de lei.

Grupul de firme Electroprecizia este controlat de omul de afaceri Adrian Secelean prin intermediul firmei Intercom Sfântu Gheorghe, care deţine 49,7% din acţiunile Electroprecizia SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO