Energie

​Acţionarii Hidroelectrica, statul cu 80% şi Fondul Proprietatea cu 20%, nu au aprobat bugetul pentru 2017. Statul îşi instalează oamenii în board pe patru luni

​Acţionarii Hidroelectrica, statul cu 80% şi Fondul...

Autor: Liviu Popescu

20.04.2017, 14:44 1467

Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea, acţionarii companiei Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, nu au aprobat  bugetul pe anul 2017, se arată în hotărârea acţionarilor publicată astăzi pe site-ul companiei. Totodată membrii consiliului de supraveghere vor avea un mandate de patru luni, aşa cum voia Ministerul Energiei, şi nu de patru ani cum intenţiona Fondul Proprietatea.

Reticenţa statului de a desemna un board pe patru ani, aşa cum se specifica iniţial în convocator şi cum cerea şi Fondul Proprietatea, ar putea determina faptul că statul intenţionează să amâne listarea mai ales în contextul repartizării a 90% din profitul companiilor de stat sub formă de dividende şi vărsăminte la buget.

La începutul lunii aprilie, Ministerul Energiei a venit cu şase propuneri, printre care se remarcă trei nominalizări: vicepreşedintele naţional pentru jocuri de noroc, un fost operator de producţie grafică la televiziune şi un fost realizator de televiziune, oameni care nu au experienţă în energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO